15.11.16

Висока зарплата менеджера не дає очікуваного результату без суворого контролю - Омелян

Висока зарплата менеджера не дає очікуваного результату - Омелян
В.Омелян та І.Смілянський

Висока зарплата менеджера, без суворого контролю його діяльності, не дасть очікуваного результату, вважає міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"І справа, на жаль, не у високих зарплатах. Велике питання в ефективності. Ми не повинні зачаровуватися. Навіть якщо ми обрали менеджера на прозорому конкурсі, то людина не обрана довічно. Вона показує результат? – добре. Ні? – вибач, шукаємо іншого", - сказав міністр в ефірі телеканалу 3S.TV.

В. Омелян зазначив, що якщо при доборі менеджерів у країні встановили конкурсні правила гри, то дуже важливо стежити за процесом їхньої роботи, оскільки це стосується стратегічних активів держави.

Як повідомлялося,  громадянин США Ігор Смілянський приступив до роботи на посаді гендиректора Укрпошти 1 липня 2015 року, не маючи досвіду роботи на керівних посадах і в поштовій галузі.
Перед тим він працював на низьких і другорядних посадах в сфері консалтингу - бухгалтером і консультантом. Проте, на закритому конкурсі його було обрано гендиректором Укрпошти з посадовим окладом 333 000 гривень. Експерти вважають, що його призначення відбулося через корупційну схему, реалізовану за участі кадрової агенції Talent Advisors, якій Ігор Смілянський повинен виплатити 50% його річної зарплати у вигляді гонорару за своє призначення. Як відомо, керівник державної комісії, яка в закритому режимі обрала Ігоря Смілянського на посаду генерального директора УДППЗ «Укрпошта», одночасно є керівником кадрового агентства Talent Advisors.
Конкурсна презентація Ігора Смілянського була однією з найгірших серед конкурсантів: не містила жодних фінансових показників, передбачала приватизацію Укрпошти і скорочення 7000 поштовиків. Сьогодні Смілянський та міністр інфраструктури Омелян намагаються не згадувати про ту «переможну» презентацію і третій місяць поспіль розповідають, що в Смілянського нібито існує програма реформування Укрпошти, однак показати її не можуть.
Експерти та журналісти вважають, що призначення заступників Смілянського також відбувається через корупційну схему за участі Talent Advisors.

Читайте по темі: 150 днів ганьби Ігоря Смілянського - звернення Спілки поштовиків України до медіа-спільноти 
Смилянский надоел Ахметову, кем его заменят? 
У нас кончается терпение, Игорь, - Владимир Омелян