14.11.16

Почтовики заявляют об основаниях для разрывания контракта с получающим треть миллиона Смелянским

Почтовики заявляют об основаниях для разрыва контракта с получающим треть миллиона Смелянским



"Принагідно повідомляємо, що І.Смілянський, в порушення Наказу Мінінфраструктури №190 від 25.05.2016, не виконав жодного пункту Стратегічного плану розвитку УДППЗ «Укрпошта» на ІІІ та IV квартали 2016 року, - стверджують в Спілці поштовиків. - Зокрема, ним було провалене основне завдання (п.4.1.1. Плану) - перетворення УДППЗ «Укрпошта» в акціонерне товариство, термін виконання якого визначений у ІV кварталі 2016 року. Це є підставою для розірвання контракту з І.Смілянським, зрештою таких підстав вже десятки. Серед них – невиконання фінансового плану: збитки підприємства за ІІІ кв. 2016 р. склали 8.2 млн. грн., хоча до приходу І. Смілянського Укрпошта закінчила І півріччя з прибутком 19 млн. грн".

Громадська рада Укрпошти
Почтовики заявляют об основаниях для разрыва контракта с получающим треть миллиона Смелянским

Игорь Смилянский о фотографиях со стриптизершами в сауне: «Я просто пиарился...»

Нагадаємо, громадянин США Ігор Смілянський приступив до роботи на посаді гендиректора Укрпошти 1 липня 2015 року, не маючи досвіду роботи на керівних посадах і в поштовій галузі. Перед тим він працював на низьких і другорядних посадах в сфері консалтингу - бухгалтером і консультантом.
Проте, на закритому конкурсі його було обрано гендиректором Укрпошти з посадовим окладом 333 000 гривень. Експерти вважають, що його призначення відбулося через корупційну схему, реалізовану за участі кадрової агенції Talent Advisors, якій Ігор Смілянський повинен виплатити 50% його річної зарплати у вигляді гонорару за своє призначення. Як відомо, керівник державної комісії, яка в закритому режимі обрала Ігоря Смілянського на посаду генерального директора УДППЗ «Укрпошта», одночасно є керівником кадрового агентства Talent Advisors.
Конкурсна презентація Ігора Смілянського була однією з найгірших серед конкурсантів: не містила жодних фінансових показників, передбачала приватизацію Укрпошти і скорочення 7000 поштовиків. Сьогодні Смілянський та міністр інфраструктури Омелян намагаються не згадувати про ту «переможну» презентацію і третій місяць поспіль розповідають, що в Смілянського нібито існує програма реформування Укрпошти, однак показати її не можуть.
Експерти та журналісти вважають, що призначення заступників Смілянського також відбувається через корупційну схему за участі Talent Advisors.