04.09.24

Екснардепа Бляхера-Березу зловили на брехні: втік за кордон, а робить вигляд, що в Україні

Борислав Бляхер-Береза

Виїхавши за кордон ще у березні, екснардеп Борислав Бляхер-Береза вже пів року робить вигляд, що живе в Україні і розказує у своїх соцмережах, як правильно воювати. Коли журналісти почали вимагати від Берези доказів, що він в Україні, екснардеп не зміг їх надати. Спочатку спробував виправдатися, опублікувавши своє нібито свіже фото біля таблички Дніпровського ТЦК у Києві, але дуже швидко видалив його.

А згодом опублікував фото у військовій формі з автоматом і підписом, що «1 вересня в житті було й таке». Але уважні читачі знову спіймали його на брехні: звернули увагу, що на фото тюльпани і нарциси, які у вересні не цвітуть.

За даними джерел, Бляхер-Береза та його родина можуть зараз мешкати в Ізраїлі. Адже екснардеп, окрім українського, має ще й ізраїльський паспорт (№ 5341016, виданий у березні 1993 року у Хайфі).



Також відомо як родина Бляхера-Берези виїжджала з України під час війни: у червні 2022-го виїхав його 20-річний старший син. У цей же день іншим авто виїжджала за кордон матір Берези, в 2023 році – втекла дружина (на неї, до речі, оформлено купу майна), а в 2024-му – сам Береза та ще один його син. Але якщо Борислав має намір балотуватися до парламенту знову, у нього залишається близько 30 днів, щоб повернутися в Україну.

Нагадаємо, у 2022 році екснардеп відмовився підписувати повістку і переховувався у жіночому монастирі. За даними ЗМІ, Береза входить до так званого пулу блогерів експрезидента Петра Порошенка, чиї діти і навіть адвокати також переховуються від служби в армії.