31.07.24

Який стосунок мають до українців семітські розборки 2000-річної давнини?

Коли я бачу віруючого єврея (ортодокса, хасида чи просто охайного парафіянина синагоги – Бродського) я його цілком розумію, на культурному рівні. Бо написане в біблії ставитиметься безпосередньо до його народу, його міфології, історії, взаємин і т.д. Він у такий спосіб вивчає етногенез попередніх поколінь. Коли я бачу мусульман, які поспішають на намаз, я теж розумію суть їхньої віри – коран розповідає про життя їхніх предків, про завоювання правовірних салафітів тощо. 

Але коли я бачу слов'ян, які розповідають про те, що біблія це "моя" книга і я маю знати хто кого там зрадив, кинув, обібрав, віддав у рабство чи обдурив - ось це мені вже складно зрозуміти. 

Який стосунок мають до мене всі ці семітські розборки 2000-річної давності? І до чого це мені? І навіщо? Я мушу всю цю жорстокість, яку там так яскраво описують приймати за зразок поведінки та еталон моралі? 

А як же історія та культура моїх предків? Невже наша шикарна природа гірша за "святу" пустелю? 

Мене цікавить те, що відбувалося тут, а не десь далеко "там". І всі ці бабусі, які повторюють як заклинання незрозумілі імена давніх, чужих їм народів – для мене не більше ніж культурні мігранти, сторонні тіла на тілі Русі. Їхні знання своєї, рідної культури на рівні "ми тут людей їли, потім нас охрестили, хвости відразу відпали і давай міста будувати". Нісенітниця/маячня/маразм. 

Якби мені захотілося "увірувати" - я вибрав би язичництво. Принаймні воно говорить про свою землю, про Рід, про наших предків і переказів. Про те, що не можна жити паразитами і знищувати свою землю. А це мені набагато ближче...

Maks Chehov

30.07.24

Согласно Евангелию ребе Христос и апостолы во время тайной вечери не сидели а лежали

Общая истерия по поводу веселой пародии на "тайную вечерю" не вполне понятна ( на Олимпиаде) 

Эту вечерю использовали и для рекламы собачьего корма, чулок, услуг сервировщиков, крысиного яда и пр.

Пора бы привыкнуть.
       Кстати!

Согласно еврейским народным сказкам (евангелиям) - эта вечеринка, сама по себе имела  весьма скандальный и шокирующий смысл.

Напомню: бродячий раввин иисус устроил прощальный банкет для своей бригады.

Все шло штатным порядком, но в какой то момент иисус предложил братве есть его мясо и пить его кровь.

25.07.24

8 філософських жартів, які приховують у собі глибокі життєві уроки

Зміст

Філософія часто може бути багатослівною, складною і важкою для сприйняття, але Альтернативою цьому можуть стати філософські анекдоти.

Додавання гумору в цю філософію через жарти може зробити взаємодію з нею веселішою. Крім того, це допомагає краще зрозуміти цікаві та глибокі філософські ідеї.

У цій статті ми розглянемо кілька розумних і кумедних жартів. Крім того, кожен жарт буде супроводжуватися поясненням філософії яку він висвітлює.

Розглядаючи ці анекдоти, ми можемо заглибитися в деякі глибокі філософські теорії та проблеми, а також можемо посміятися, роблячи це.

23.07.24

Відповідальне бойове завдання майора Володимира Омеляна в Києві

26 і 27 липня 2024 року колишній міністр інфраструктури, а нині – офіцер ЗСУ майор Володимир Омелян, який тримає оборону в м. Сарни Рівненської області в складі 104 окремої бригади ТрО, має виконувати відповідальне бойове завдання в Києві. Він запрошений на семінар, який проводить Aspen Institute Kyiv за участю професійних громадських активістів, голови НАЗК, директора НАБУ та суддів Конституційного Суду України, де майор Омелян виступить на тему доброчесності.

Володимир Омелян – відомий фахівець з питання доброчесності, що можуть засвідчити військовослужбовці 206 і 251 окремих батальйоні ТрО та 241 і 104 окремих бригад ТрО, де 25 серпня 2023 року слідчі Третього слідчого відділу ТУ ДБР у м.Києві проводили обшуки в кримінальному провадженні, зареєстрованому за фактом ухилення Омеляна від військової служби, незаконного отримання додаткової винагороди за безпосередню участь у бойових діях і незаконного отримання ним посвідчення учасника бойових дій. Обшуки були проведені одночасно у Вишгородському районі Київської області, за місцем тимчасової дислокації 206 об ТрО, де Омелян рахувався на службі з кінця лютого до середини жовтня 2022 року; у Каневі, за місцем тимчасової дислокації 251 об ТрО, у складі якого Омелян у березні 2023 року, начебто, захищав Бахмут; у Києві, де знаходилась 241 обр ТрО, до складу якої входять 206 і 251 батальйони; у Сарнах, де дислокувалась 104 обр ТрО, у який Омелян рахувався на час проведення обшуків, а також за місцем проживання командира 104 обр ТрО та самого Омеляна.

22.07.24

Соросьонок Лещенко та здоровий глузд - це речі несумісні

Найвідоміший український залізничник Сергій Лещенко перед тим, як поїхати в нічний клуб, де він, зазвичай, виступає по вихідних, присвятив кілька своїх дорогоцінних хвилин, щоби просвітити нас, сірих і убогих, на предмет поточного політичного моменту.

«Ірину Фаріон вбила русня, – написав Сергій Анатолійович у «Х». – свого часту вони вбили Шеремета і Гонгадзе, знищили Чорновола і отруїли Ющенка. Це ж так очевидно».

Щоправда, впродовж 14 років, доки Лещенко не став обслуговувати зятя Кучми, Сергій Анатолійович на кожному розі розповідав, що це Кучма наказав вбити Гонгадзе. Власне, завдяки озвучуванню саме цієї версії набуло популярності Інтернет-видання «Українська правда» та зробив політичну кар’єру редакційний бухгалтер Сергій Лещенко.

Але після того, як Пінчук подарував Лещенку квартиру на вулиці  Івана Франка в Києві (до речі, податок на дохід з вартості подарунка «залізничник» не сплатив до сьогоднішньго дня, беручи приклад зі своїх друзів Ситника та Шабуніна), Сергій Анатолійович прозрів і дійшов висновку, що Кучма не наказував вбивати Гонгадзе, точно так як другий президент не вчиняв жоден з десятків злочинів, зафіксованих на так званих «записах Мельниченка» і оприлюднених свого часту «Українською правдою».

Що ж стосується Шеремета, то, згідно з офіційною версією слідства, організаторами вбивства були тодішні керівники 5 управління Департаменту контррозвідки СБУ, зокрема нинішній «герой-розвідник» Роман Червінський. Власне, «розвідником» Червінський став у розбурханій уяві соратників Петра Порошенка, на утриманні якого Червінський перебував останні роки і якого Петро Олексійович використовував для провокацій проти глави держави Андрія Борисовича Єрмака (нехай святиться ім’я Його!). От тільки Лещенко призабув, що про розкриття вбивства Шеремета оголосив свого часу пан Зеленський, який особисто, разом з тодішнім генпрокурором Рябошапкою, прибув на урочисте збіговиське, організоване Офісом Президента з нагоди арешту людей, названих Зеленським вбивцями Шеремета – агентів 5 управління ДКР СБУ, яких, за версією слідства, заступник начальника цього управління Червінський використав «у темну».

Про загибель Чорновола внаслідок ДТП у 1999 році (у ході слідства жодних доказів умисного вбиства здобуто не було) та отруєння Ющенка в 2004 році (до сьогоднішнього дня потерпілий не здав взірці крові для аналізу) якось і згадувати незручно. Пригадую, як екс-міністр внутрішніх справ України Луценко заявляв, що йому достеменно відомо, хто з народних депутатів привіз з Росії отруту для Ющенка. А коли Юрія Віталійовича викликали на допит і попрохали назвати це прізвище, то з’ясувалось, що польовий командир Мадану трохи збрехамши й нічого такого він не знає. Але якщо Лещенку відомі обставини загибелі Чорновола та отруєння Ющенка – буде дуже цікаво послухати.

Хоча, як на мій хлопський розум, найвідоміший український залізничник не про те турбується. Бо квартиру від Пінчука (який є офіційним спонсором Демократичної партії США) Лещенко в 2016 році отримав не за відбілювання Кучми, а за поливання брудом тодішнього кандидата в президента США Дональда Трампа й за втручання в американські вибори під керівництвом представниці ФБР в Україні Карен Грінавей. Тому Сергію Анатолійовичу зараз краще було б не відсвічувати й поменше дописувати в соцмережах, щоби не нагадувати американським правоохоронним органам про своє існування. Але Лещенко та здоровий глузд (не кажучи вже про елементарну порядність) – то речі несумісні.

Володимир Бойко

19.07.24

Китайцы не верят в прочные отношения с фашистской россией

Россия - западная страна. Пекин должен сохранять высокую бдительность в отношении любых изменений в позиции России по отношению к Западу, особенно, если будет найдено решение прекращения войны на Украине.

(Автор: Чжэн Юннянь - профессор Института международных отношений Китайского университета Гонконга в Шэньчжэне).

мные китайцы понимают и предупреждают против крепких объятий с Россией. Собственно, китайское руководство тоже не тупое, а потому ведет себя именно так.

Провозглашенный в России «поворот на восток» - это конечно, сущая ахинея. Люди куда как поумнее нынешних правителей России , столкнувшись с пределом возможностей расширения территории России, определили западное направление развития и сотрудничества как приоритетное. Просто в силу географии.

Для «поворота на восток» Россия должна сменить планету и найти на ней такое место, откуда именно восточное направление развития будет наиболее эффективным. Но на Земле этот номер не пройдет.

Китайцы это понимают, а потому совершенно не верят и не собираются верить уверениям в вечной дружбе из Москвы. Напротив - чем громче и проникновеннее они звучат, тем подозрительнее становятся в Пекине.

Ситуация буквально симметричная истории с Курилами. Наши правители блефовали вокруг идеи передачи островов не для того, чтобы досадить Японии, а чтобы шантажировать Китай по ряду вопросов, так как Китай крайне нервно следит за изменениями балансов в своем макрорегионе и еще более нервно - за попытками Японии снять с себя статус проигравшей. И как только стало ясно, что китайцы не пойдут на желаемые в Москве уступки, шантаж прекратился, про острова забыли.

В Пекине подозревают, что «поворот на восток» - это аналог Курил, и дружбой с Китаем Кремль пытается шантажировать Запад по важным для себя вопросам. А вопросы важные - просто так воевать не лезут.

Поэтому в Китае отдают себе отчет, что ни о какой дружбе с Россией речь идти не может. Как только шантаж увенчается успехом или в Москве поймут, что Запад на шантаж не купился, Москва «кинет» Пекин, не моргнув глазом. Против географии не попрешь.

Поэтому умные китайцы и предупреждают не спешить и никуда не торопиться.

15.07.24

Коллапс Израиля

По оценкам израильской компании по управлению рисками CofaceBdi, к концу 2024 года будет закрыто 60000 предприятий.

46 тыс. израильских предприятий были вынуждены закрыться из-за продолжающейся войны и ее разрушительного воздействия на экономику, сообщила 10 июля израильская газета Maariv, назвав Израиль «страной в крахе».

«Это очень большое число, охватывающее многие отрасли. Около 77% предприятий, закрытых с начала войны, а это около 35000 предприятий, являются малыми предприятиями с числом сотрудников до пяти человек и являются наиболее уязвимыми в экономике», — Йоэль Амир, генеральный директор израильской информационной службы. Компания CofaceBdi, занимающаяся услугами и управлением кредитными рисками, сообщила Maariv.

В докладе добавляется, что «наиболее уязвимыми отраслями промышленности являются строительная отрасль, а, как следствие, и вся экосистема, которая функционирует вокруг нее: керамика, кондиционирование воздуха, алюминий, строительные материалы и многое другое. Все они значительно пострадали», отмечается в Рейтингах рисков CofaceBdi.

Торговый сектор также серьезно пострадал. Сюда входят сектор услуг и отрасли, включая моду, мебель, товары для дома, развлечения, транспорт и туризм.

Израиль находится в ситуации, когда «иностранного туризма практически нет», говорится в докладе, и добавляется, что «ущерб бизнесу нанесен по всей стране, и почти все секторы пострадали».

Сюда входит сельскохозяйственный сектор, который базируется в основном на юге и севере (оба считаются зонами активных боевых действий из-за угрозы, исходящей от палестинского сопротивления и ливанской "Хезболлы"), чей фронт против Израиля в значительной степени способствовал падению экономики.

По оценкам генерального директора CofaceBdi, к концу 2024 года ожидается закрытие 60000 израильских предприятий.

14.07.24

Ви ніколи не помічали, що в світі тільки одна «вєлікая культура», яка так сама себе назвала і продовжує?

Велікая русская культура – це такий самий фейк, як і переважно все в них (як Попов, який придумав радіо)

▪️ Ви ніколи не помічали, що в світі тільки одна «вєлікая культура», яка так сама себе назвала і продовжує? Всі культури цивілізації з гігантськими історіями, які проходили періоди античні, готичні, періоди Відродження, Просвітництва, Імпресіонізму, Модерну, Модернізму (і інших ізмів) – це просто «Італійська культура», «Французька культура», «Іспанська культура», «Британська культура», тощо ( Українська культура теж ). А от русская культура, яка переважно є культурою кінця 19 століття – це блін «вєлікая»! Я мовчу, що в них ні готики, ні барокко, ніфіга нема, а в той час, коли в світі шукали нові форми вони малювали глибокий реалізм, та ще якщо тих передвижників копнеш, то там і росіян майже нема. Не буду тут заглиблюватися, всі ці імперські міфи класно розбирають Vakhtang Kebuladze, Volodymyr Yermolenko, Andrij Bondar, Іван Семесюк, Taras Lyuty і інші розумніші за мене інтелектуали.

▪️ Я просто веду це до того, шо русская культура ідеально візуалізується в русскому окупанті – бідна, затуркана, безцільна і дуууууже нагла.  Оця наглість і робить з неї «вєлікую», тому що це вигадана паралельна реальність через тупу упоротість своєї величі на фоні відсутності каналізації. Велікая армія краде унітази, велікій пушкін краде Байрона, вєлікая Третьяковка краде картини всіх окупованих народів, а вєлікій Газпром возить це все по світу і показує в виставці «Русскій Авангард. От Малевіча до Шагала» (ага, найдіть серед них росіянина).

Соросята ідуть на війну

ЗМІ повідомляють, що професійний громадський активіст і полум’яний борець з корупцією Михайло Жернаков ошукав ТЦК та СП, подавши довідку, що, нібито, працює викладачем у Київській школі економіки й тому має бронь від мобілізації. Але керівник приватного вишу Тимофій Милованов заявив, що Жернаков у КШЕ, насправді, не працює.

Між тим, ця фальшива довідка, як стверджують ЗМІ, допомогла Жернакову  уникнути кримінального переслідування за ухилення від мобілізації. Адже Жернакова розшукували через неявку до військкомату за повісткою, затримали і, зрештою, оштрафували на 5300 грн. А ВЛК визнала його повністю придатним до військової служби.

Зазначу, що це не зовсім так. Тобто, Жернаков, дійсно, ухилянт, але від кримінальної відповідальності його врятувала не якась довідка, а міністр оборони Умєров.

Дійсно, раніше Жернаков розшукувався через неявку до Шевченківського в м.Києві РТЦК та СП. Урешті-решт, його було затримано та доставлено до РТЦК. Але Жернаков надав медичну довідку про непридатність до військової служби через плоскостопність. Однак виявилось, що ця довідка є підробленою й за результатами проходження ВЛК Жернаков був визнаний повністю придатним до військової служби, а за ухилення від мобілізації він був судом оштрафований відповідно до ч.2 ст.210-1 КУпАП на 5300 грн. Після цього Жернаков вигадав іншу причину, щоби не служити – що він, начебто, викладає в Київській школі економіки, знову надавши довідку і знову фальшиву.

І тоді втрутився пан Умєров, який, рятуючи ухилянта від тюрми, влаштував його на роботу експертом в Офіс змін Міністерства оборони України та забронював від мобілізації.

Аналогічним чином Умєров врятував соратника Жернакова – солдата Шабуніна, який фіктивно «проходив службу» в 207 окремому батальйоні ТрО, але за півтора роки не тільки жодного разу не з’явився в своєму підрозділі, а ще й поцупив автівку, придбану для батальйону волонтерами. Після того, як ТУ ДБР у м.Києві отримало повідомлення про кримінальне правопорушення, вчинене солдатом Шабуніним і командиром 207 об ТрО підполковником Юшком, Умєров у жовтні 2023 року організував переведення Шабуніна з ТрО до 101 окремої бригади на посаду бойового медика взводу охорони з присвоєнням звання «молодший сержант» (і це при тому, що Шабунін не складав присягу, не проходив базову військову підготовку й не проходив підготовку бойового медика), а в листопаді 2023 року взяв його на роботу в Центр інновацій та оборонних технологій Міністерства оборони – при тому, що мобілізований військовослужбовець, яким є Шабунін, проходити службу може виключно у військовій частині.

За всі ці щедроти Шабунін, який проживає вдома, займається бізнесом і пиячить у столичних генделиках, тепер прославляє Умєрова й організовує публікації в чесних і непідкупних ЗМІ про те, що в Міноборони зникла корупція.

10.07.24

Путин превратил россию в разваливающуюся руину

В Кремле сидят банкроты, которые обоср.лись везде, а потому у них виноват коварный Запад, который их обманул. Поэтому страна превращена в разваливающуюся руину, а значит — нужно сплотиться вокруг великого вождя, который и превратил в нее страну. (А.Несмиян)

08.07.24

Всі президенти США керовані з одного центру

Про Трампа, США і призначуваність ВСІХ президентів Америки, принаймні після Лінкольна (навіть Д.Кеннеді, якій після призначення сіоном - лише пішов проти них, за що швидко поплатився). 

З низки відкритих джерел вже повністю відомо - США засновувалося, себто виборювало свою примарну незалежність щоб стати світовим бастіоном сіону на гроші талмудистів, через паризький і інші філії клану Ротшильдів, відомо що перед американською революцією Беня Франклін плавав у Париж - де отримав велику мзду-допомогу від Ротшильдів - авжеж за це незабаром буде платити Америка, ПЛАТИТИ ДО СЬОГОДЕННЯ!

США, вже більше ніж 100 років поспіль є фактичною СВІТОВОЮ БАЗОЮ, ОПОРОЮ, І ОПЛОТОМ синедріону. Саме звідти - вони валили-демонтовували своє інше дітище СССР, щоб потім їм же було легше грабувати вже по одинці квазі-незалежні республіки - із США ж вони призначали і нав'язували в усіх ключових республіках колишнього вже ссср - своїх ставлеників-маріонеток, спочатку масонів, а після вже безпосередньо відданих їм сіоністів.

03.07.24

Мeрзотнuки завжди беруть гору над порядними людьми

Ви дивуєтеся з ненaвисті кацапів до нас? Не варто. 

Андре Моруа чудово описав цей психологічний момент:

«Мeрзотнuки завжди беруть гору над порядними людьми тому, що вони поводяться з порядними людьми, як із мepзотниками, а порядні люди поводяться з мepзотниками, як із порядними людьми.
Нерозумний не любить розумного, неосвічений – освіченого, невихований –вихованого і т.д.
І все це прикриваючись якою-небудь фразою: "Я людина проста ...", "я не люблю мудрувань", "я прожив своє життя і без цього", "все це від лукавого" і т.д.
А в душі – ненависть, заздрість, почуття власної неповноцінності».
«Ви все життя будете зустрічати людей, про яких із подивом скажете:
«За що він мене не злюбив?
Я ж йому нічого не зробив".
Помиляєтеся!
Ви нанесли йому найтяжчу образу: ви – живе заперечення його гнилої натури».

Зорян Замков