22.07.24

Соросьонок Лещенко та здоровий глузд - це речі несумісні

Найвідоміший український залізничник Сергій Лещенко перед тим, як поїхати в нічний клуб, де він, зазвичай, виступає по вихідних, присвятив кілька своїх дорогоцінних хвилин, щоби просвітити нас, сірих і убогих, на предмет поточного політичного моменту.

«Ірину Фаріон вбила русня, – написав Сергій Анатолійович у «Х». – свого часту вони вбили Шеремета і Гонгадзе, знищили Чорновола і отруїли Ющенка. Це ж так очевидно».

Щоправда, впродовж 14 років, доки Лещенко не став обслуговувати зятя Кучми, Сергій Анатолійович на кожному розі розповідав, що це Кучма наказав вбити Гонгадзе. Власне, завдяки озвучуванню саме цієї версії набуло популярності Інтернет-видання «Українська правда» та зробив політичну кар’єру редакційний бухгалтер Сергій Лещенко.

Але після того, як Пінчук подарував Лещенку квартиру на вулиці  Івана Франка в Києві (до речі, податок на дохід з вартості подарунка «залізничник» не сплатив до сьогоднішньго дня, беручи приклад зі своїх друзів Ситника та Шабуніна), Сергій Анатолійович прозрів і дійшов висновку, що Кучма не наказував вбивати Гонгадзе, точно так як другий президент не вчиняв жоден з десятків злочинів, зафіксованих на так званих «записах Мельниченка» і оприлюднених свого часту «Українською правдою».

Що ж стосується Шеремета, то, згідно з офіційною версією слідства, організаторами вбивства були тодішні керівники 5 управління Департаменту контррозвідки СБУ, зокрема нинішній «герой-розвідник» Роман Червінський. Власне, «розвідником» Червінський став у розбурханій уяві соратників Петра Порошенка, на утриманні якого Червінський перебував останні роки і якого Петро Олексійович використовував для провокацій проти глави держави Андрія Борисовича Єрмака (нехай святиться ім’я Його!). От тільки Лещенко призабув, що про розкриття вбивства Шеремета оголосив свого часу пан Зеленський, який особисто, разом з тодішнім генпрокурором Рябошапкою, прибув на урочисте збіговиське, організоване Офісом Президента з нагоди арешту людей, названих Зеленським вбивцями Шеремета – агентів 5 управління ДКР СБУ, яких, за версією слідства, заступник начальника цього управління Червінський використав «у темну».

Про загибель Чорновола внаслідок ДТП у 1999 році (у ході слідства жодних доказів умисного вбиства здобуто не було) та отруєння Ющенка в 2004 році (до сьогоднішнього дня потерпілий не здав взірці крові для аналізу) якось і згадувати незручно. Пригадую, як екс-міністр внутрішніх справ України Луценко заявляв, що йому достеменно відомо, хто з народних депутатів привіз з Росії отруту для Ющенка. А коли Юрія Віталійовича викликали на допит і попрохали назвати це прізвище, то з’ясувалось, що польовий командир Мадану трохи збрехамши й нічого такого він не знає. Але якщо Лещенку відомі обставини загибелі Чорновола та отруєння Ющенка – буде дуже цікаво послухати.

Хоча, як на мій хлопський розум, найвідоміший український залізничник не про те турбується. Бо квартиру від Пінчука (який є офіційним спонсором Демократичної партії США) Лещенко в 2016 році отримав не за відбілювання Кучми, а за поливання брудом тодішнього кандидата в президента США Дональда Трампа й за втручання в американські вибори під керівництвом представниці ФБР в Україні Карен Грінавей. Тому Сергію Анатолійовичу зараз краще було б не відсвічувати й поменше дописувати в соцмережах, щоби не нагадувати американським правоохоронним органам про своє існування. Але Лещенко та здоровий глузд (не кажучи вже про елементарну порядність) – то речі несумісні.

Володимир Бойко