30.06.24

Суспільство споживання

Американські колеги пояснили мені, що низький рівень загальної культури і шкільної освіти в їхній країні - свідоме досягнення заради економічних цілей. Справа в тому, що, начитавшись книжок, освічена людина стає гіршим покупцем: вона менше купує і пральних машин, і автомобілів, починає надавати перевагу Моцарту або Ван Гогу, Шекспіру або теоремам. Від цього страждає економіка суспільства споживання і, перш за все, доходи господарів життя - ось вони і прагнуть не допустити культурності і освіченості (які, до того ж, заважають їм маніпулювати населенням, як позбавленим інтелекту стадом)".
В.І. Арнольд, один з найбільших математиків XX століття

24.06.24

Pfizer приховувала дані про шкоду своєї вакцини

Pfizer приховувала дані про шкоду своєї вакцини, — прокурор американського штату Канзас

Стверджується, що невдовзі після впровадження вакцини на початку 2021 року компанія Pfizer приховала докази того, що щеплення викликало ускладнення вагітності, включаючи викидень, а також міокардит та перикардит.

Також генпрокурор штату звинувачує Pfizer у спотворенні даних про ефективність вакцинації з метою заробітку на людях і вимагає невстановленої грошової компенсації.

УКРАЇНСЬКА ПІСНЯ - ДУША НАРОДУ

Жодна нація за всю історію не має такої кількості пісень, яку створив український народ. 

У 1845 році німецький поет Фридрих Боденштедт у народознавчій книзі "Поетична Україна" авторитетно заявив:

"У жодній країні дерево народної поезії не зродило таких величавих плодів, ніде дух народу не виявився в піснях так живо і правдиво, як серед українців. Який захопливий подих туги, які глибокі, людяні почування в піснях, що їх співає козак на чужині! Яка ніжність у парі з мужньою силою пронизує його любовні пісні... Справді, народ, що міг співати такі пісні й любуватися ними, не міг стояти на низькому ступені освіти. Цікаво, що українська народна поезія дуже подібна іноді своєю формою до поезії найбільш освічених народів Західної Європи...".


23.06.24

Вчені знайшли речовину, яка зберігає молодість та рятує від раку

Вчені знайшли речовину, яка зберігає молодість та рятує від раку – ЗМІ.

Ресвератрол, що міститься в червоному вині, винограді, арахісі, чорниці, какао та темному шоколаді, здатний уповільнювати процеси старіння та запобігати розвитку раку.

В так званому "Інституті вивчення війни" (ISW) аналітиками працюють балерини, театральні оглядачі, пісюни та писюхи

Очолює цей "інститут" родичка Вікторії Нуланд і фінансується він за рахунок допомоги Україні

Всі багато разів чули про "ІНСТИТУТ ВИВЧЕННЯ ВІЙНИ" (ISW) з США, який "авторитетно" аналізує нашу війну. Їх повідомлення люблять цитувати на Телемарафоні та в грантожерських українських ЗМІ.

Думаєте там сидять ветерани Пентагона та ЦРУ? Та ні. Вас повчають ПІСЮНИ Й ПІСЮХИ. І навіть БАЛЕРИНА З ПІТЕРА.

"Команда" яка працювала над черговим щоденним звітом.

20.06.24

Неомарксисти своїми «культурними війнами» розколюють суспільство в середині країни

Всі ці неомарксисти своїми «культурними війнами» по суті розколюють суспільство в середині країни.

І це тоді, коли йде війна проти зовнішнього московського загарбника.

Друзі. Та немає ніякої гомофобії. 

Це термін політичної риторики та інструмент для введення ЛГБТ-цензури.

1. Критичне ставлення до гомосексуалізму не відповідає діагностичним критеріям фобії як психопатологічного поняття. 

2. Використання терміну «гомофобія» в науковій діяльності для позначення всього спектра критичного ставлення до одностатевого активності є некоректним. 

3. Адже використання цього терміну розмиває грань між свідомим критичним ставленням до гомосексуалізму, заснованому на світоглядних переконаннях, і формами прояву агресії, зміщуючи асоціативне сприйняття в сторону агресії.

4. Використання терміну «гомофобія» є репресивним заходом, спрямованим проти тих членів суспільства, які не сприймають, щоб гомосексуальний спосіб життя був закріплений в суспільстві, але при цьому не відчувають ненависті або необґрунтованого страху перед гомосексуальними індивідами.

15.06.24

Резонансна справа дезертира Шабуніна потрохи рухається

В ТрО підтвердили, що відрядження і надбавки зарплати Шабуніна були незаконними — ЗМІ
 
У військовій частині, де «служив» антикорупціонер Віталій Шабунін, провели службову перевірку. Вона встановила, що командир порушував Статут ЗСУ, надаючи дозволи на липові «відрядження» солдата Шабуніна і виплачуючи надбавки по 30 тис. грн щомісяця.
 
Командування Сил ТрО повідомило про це ДБР і просило  притягнути командира до кримінальної відповідальності за двома статтями — розтрата майна та перевищення службових повноважень.
 
Такі незаконні «відрядження» Шабуніна відбувалися систематично протягом 2022-2023 років. Хоча він був мобілізованим, а не служив за контрактом. За даними ЗМІ, Шабунін вже переведений з цієї частини.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Шабунін числиться бойовим медиком і отримує надбавки за службу, залишаючись у Києві. Також відомий антикорупціонер нещодавно потрапив у скандал: привласнив собі автомобіль, який закупили для фронту через благодійний фонд.
 
ДБР вже розслідує дві кримінальні справи щодо активіста — за ухилення від мобілізації та підробку документів НАЗК.

Під рубрикою «Новини шабунінгу»

12 червня 2024 року Інтернет-видання «Страна» повідомило, що «проти екс-нардепа Єгора Соболєва розслідується справа про самовільне залишення частини… У матеріалах кримінального провадження стверджується, що Соболєв, який з травня 2022 року рахувався кулеметником 251-го батальйону тероборони, замість виконання бойових завдань проводив час на свій розсуд і займався особистими справами… При цьому екс-нардеп отримував грошове забезпечення, у тому числі «бойові» понад 100 тис. грн. на місяць… Соболєв рахувався в батальйоні до початку 2023 року. Зараз він, за офіційними даними, проходить службу на посаді командира роти БПЛА в складі військової частини А4124 (112-а бригада тероборони)».

У цьому повідомленні є кілька неточностей. По-перше, йдеться не про самовільне залишення Соболєвим частини (ст. 407 КК України), а про ухилення військовослужбовця Соболєва від військової служби (ст.409 КК України), тобто шабунінг.

По-друге, 251 окремий батальйон ТрО був створений у серпні-вересні 2022 року, тож у травні 2022 року Соболєв не міг там служити – він прийшов пізніше.
 
По-третє, грошове забезпечення та «бойові» – це різні виплати («бойовими» називають додаткову винагороду в розмірі 70 тис. грн на місяць з розрахунку за кожний день безпосередньої участі в бойових діях).

А в іншому, наскільки мені відомо, усе так і було – Соболєв, якого я знаю з 2003 року як виняткового пройдисвіта, дійсно, фіктивно рахувався на службі в 251 окремому батальйоні ТрО. Це – той самий батальйон, де заступником начальника штабу був «стрілок ТрО» Юрій Луценко, групу планування штабу очолював Володимир Омелян, а командиром деякий час (але вже після того, як Соболєв перевівся в іншу частину) був чоловік Сюмар Дмитро Христюк.

251 окремий батальйон ТрО – це була особиста гвардія Петра Олексійовича.  Батальйон був подарований Порошенку Доктором Філософії в Галузі Пенітенціарного Права для фіктивного влаштування на військову службу соратників Сивочолого Гетьмана. Відносно колишніх військовослужбовців цього батальйону досі розслідуються кримінальні провадження за фактами ухилення від військової служби, але Порошенко викупляє ці справи в директора ДБР Сухачова.

Найбільш відома справа, яку Сухачов продав екс-президенту – це кримінальне провадження стосовно капітана Омеляна, який отримав посвідчення учасника бойових дій та «бойові» за оборону Бахмута в березні 2023 року. Як засвідчив телефонний трафік колишнього міністра інфраструктури, він воював не далі готелю в Краматорську й за весь час перебування батальйону під Бахмутом навіть жодного разу не з’явився в штабі (а не те, що на позиціях). Але родзинкою стали дві гранати Ф-1, знайдені в Омеляна за місцем проживання в м.Сарни під час обшуку, проведеному 25 серпня 2023 року слідчими Третього слідчого відділу ТУ ДБР у м.Києві. Після того, як у ЄРДР по Омеляну були внесені відомості ще й за ст.263 КК України, Петро Олексійович здався, відслюнявив Сухачову належне й справа була відправлена в архів.

Думаю, що й справу Соболєва Порошенко також викупить, щоби не кидати тінь на свою колишню улюблену військову частину.

Зазначу, що ані Омеляна, ані Луценка, ані Христюка, ані Соболєва в цьому батальйоні давно немає і, взагалі, нове командування бригади навело порядок, але витівки цих доблесних воїнів назавжди залишаться в наших серцях.

Ну, і родзинка на тортик. Шабунін, відносно якого розслідується кримінальне провадження за ухилення від військової служби (ч.4 ст. 409 КК України) – це колишній помічник-консультант народного депутата Соболєва, відносно якого також розслідується кримінальне провадження за ухилення від військової служби (ч.4 ст. 409 КК України). Що наводить на певні роздуми стосовно того, на яких смітниках наші заокеанські друзі набирають «представників громадянського суспільства».

Кючук-Кайнарджийський договір. Яке історичне позиціонування обере Україна?



У липні 2024-го буде 250 років від підписання Кючук-Кайнарджийського договору – символічна дата, яку вірогідно використають в кремлі для інформаційної роботи з внутрішньою та зовнішньою аудиторією з відповідними меседжами про «історичні права» на південні території та інш.

Вже знятий відповідний фільм, хоч продовження «гардемарин» виглядає дуже гротескно і комедійно, тим не менше контури визначені. Також є курс лекцій про російську історію, зокрема про «перемоги Катерини» на ютубі від Мединського (одного з ідеологів війни проти України). Чому й досі немає курсу від України російською мовою для контрпропаганди і охоплення численної пострадянської аудиторії – окреме питання.

Використання в медіа історичних подій стало вже окремим жанром. Навіть без сьогоднішнього жорстокого контексту, дата 10 (21) липня 1774 року в російській дипломатії належить до визначних і переможних, «прорубання вікна на схід». Тоді Перша російсько-турецька війни завершилася підписанням мирного договору біля села Кючук-Кайнарджи (теперішня Болгарія), коли фельдмаршал Петро Румянцев провів вдалу військову кампанію за що отримав додатковий титул граф «Задунайський».

Останній бій Миколи Коханівського

Це сталося на Харківському напрямі. Номер батальйону де він воював наводити не буду. Не має значення. Не буду коментуватиму «бойове завдання» та дii командування. Не має сенсу. Вже. Загалом, одного прекрасного дня старшому солдату Коханівському, разом з побратимом з колишнього батальйону «ОУН» i ще декільком бійцями було поставлене завдання утримувати певну "точку" на картi. При постановці завдання було оголошено, що там все зачищено, але насправді це було не так. Не всі погоджувалися це завдання виконувати і тоді, як зазвичай, пішов Микола. Націоналіст, ветеран, людина честі. Кому ж ще?

Як так сталося, що командир батальйону ОУН на 11 році війни воював старшим солдатом у безіменному батальйоні? Та так і сталося – всі спроби надати офіційний статут ДФТГ «ОУН» з кількома сотнями бійців влітку 2022 не увінчалися успіхом. Лист від голови ГУР Буданова на командувача сил територіальної оборони Танцюру про відрядження ОУН до ГУР залишили без задоволення, решту варіантів хлопцям заблокували. Я щільно сидів під домашнім арештом, а Степан Хмара, Віктор Шишкін з колегами безуспішно стукали на всі двері. Цей бат був нікому не потрібний крім Народу України, а Нарiд у нас, як відомо, погонiв не носить. Тому ДФТГ було розформовано, а ОУНівці пішли воювати в різні частини ЗСУ. 53 річний комбат ОУН з великим командирським досвідом, організаторськими здібностями та авторитетом теж пішов. Звiчайним піхотинцем як сотні тисяч інших хлопців та дівчат. Відправили спочатку під Бахмут, потім на Харківський напрямок.

05.06.24

Зачем существует БРИКС?

Турция заявила, что хотела бы присоединиться к БРИКС.

Организация БРИКС, которая так и не смогла позиционировать себя ответом на стратегический вопрос: «Зачем я существую?» уже начала «разбухать» новыми членами. Причем численное наращивание идет совершенно бесструктурно, без предъявления хоть каких-то требований к новым членам или соискателям. Всё это неизбежно приведет к тому, что БРИКС окончательно утратит понимание смысла своего существования и станет просто тусовкой, которая даже не сможет сколь-либо внятно обсудить ни один из вопросов - просто чтобы высказаться каждому из участников, потребуется уйма времени. Про дискуссии и говорить нечего.

Отсутствие каких-либо пороговых требований к соискателям прямо вытекает из невнятного статуса самой организации. Если ты понятия не имеешь, для чего ты существуешь, что ты можешь требовать от других?

В определенном смысле из БРИКС может возникнуть нечто, объединяющее страны глобального Юга - своего рода новое издание Движения неприсоединения. Но и здесь всё достаточно сложно, так как сформировать единую позицию по любому вопросу столь разным субъектам, а в отдельных случаях даже враждебных друг другу, будет не просто сложно, а даже невозможно.

У БРИКС изначально не было сколь-либо внятной проектности, а стремительное расширение делает ее вообще невозможной. Поэтому она становится еще одним форумом-говорильней, который существует исключительно для утешения эго лузеров, которых не пустили в более престижные структуры.

03.06.24

"З масовою людиною слід спілкуватися як з тим, ким вона є: як з коровою, і стежити за нею, як за стадом"

«Щоб придушити будь-яке повстання, не потрібне насильство. Методи, подібні до гітлерівських, застаріли. Достатньо створити настільки потужну колективну обумовленість, що сама ідея повстання більше не буде зʼявлятись в головах людей. 

Ідеально було б формувати людей від народження, обмежуючи їхні вроджені біологічні навички. Потому ми продовжили б доведення до кондиції, різко скоротивши освіту, звівши її до засвоєння дише професійних вмінь. Неосвічена людина має обмежений світогляд, і що більше її мислення обмежується посередніми заняттями, тим меншою є її здатність до повстання. Ми повинні зробити так, щоб доступ до науки ставав усе складнішим і загалом елітарним, щоб існував розрив між людьми та наукою, і щоб інформація для широкого загалу не мала підривного змісту. 

Головне - без філософії. Тут ми також повинні застосовувати силу переконування, а не пряме насильство: ми транслюватимемо по телебаченню розважальні програми, які зачіпають лише емоції та інстинкти. Розум буде зайнятий марнотами та грайливістю. 

Утримувати розум від міркувань можна постійними розмовами і музикою. Ми поставимо сексуальність на перше місце в списку інтересів людини. Немає кращого сексуального транквілізатора. В цілому, ми будемо робити це таким чином, щоб усунути серйозний сегмент існування, висміювати все ціннісне, постійно підтримувати легковажність, щоб ейфорія публічності стала еталоном людського щастя і взірцем свободи. 

Таким чином, обумовлення призведе до такої інтеграції, що єдиний страх, який нам доведеться підтримувати, буде полягати у виключенні із системи, і, відповідно, у неможливості отримати доступ до умов, необхідних для щастя. 

З масовою людиною, сформованою таким способом, слід спілкуватися як з тим, ким вона є: як з коровою, і стежити за нею, як за стадом. Все, що призводить до апатії її здорового глузду, є суспільним благом, і те, що могло б цей глузд розбудити, слід висміювати, придушувати, боротися з ним.

Будь-яка доктрина, яка ставить під сумнів систему, повинна бути визнана підривною і терористичною, а з тими, хто її підтримує, будуть потім поводитись як із терористами».

Гюнтер Андерс. «Застарілість людини, 1956 рік
Гюнтер Андерс (Ґюнтер Штерн) - єврейський письменник,

02.06.24

П Р И К А З ОТДЕЛУ КОМЕНДАНТСКОЙ СЛУЖБЫ ПРОВИНЦИИ МЕКЛЕНБУРГ 29 “ декабря 1945 г. г. ШВЕРИН

                                     П  Р  И  К  А  З

ОТДЕЛУ   КОМЕНДАНТСКОЙ   СЛУЖБЫ   ПРОВИНЦИИ   МЕКЛЕНБУРГ
“ 29 “ декабря 1945 г.            № 0103     г. ШВЕРИН
----------------------------------------------------------------------------------------------------
СОДЕРЖАНИЕ:   С об’явлением директивы Зам.Главноначальствующего     

                               СВА в Германии № 06547 от 23.12.45 г.
----------------------------------------------------------------------------------------------------


Ниже сего объявляю директиву Заместителя Главноначальствующего Советской Военной Администрации в Германии № 06547 от 23.12.45 г.

«НАЧАЛЬНИКУ УПРАВЛЕНИЯ СВАГ ПРОВИНЦИИ МЕКЛЕНБУРГ
Копия:  НАЧАЛЬНИКАМ УПРАВЛЕНИЯ СВА ПРОВИНЦИИ И ФЕДЕРАЛЬНЫХ ЗЕМЕЛЬ.

В провинции МЕКЛЕНБУРГ бесчинства и насилия по отношению к немецкому населению со стороны военнослужащих Красной Армии не прекращаются.

По данным Отдела Комендантской службы провинции МЕКЛЕНБУРГ в ноябре месяце 1945 года отмечено: изнасилования – 14 случаев и мародерств – 104.

По данным же полицейского управления провинции МЕКЛЕНБУРГ только за 20 дней октября с.г. (с 10 по 31 число) зарегистрировано: убийств – 27, грабежей – 943, краж со взломом – 416.

Особенно большое число всякого рода бесчинств падает на районы ПАРХИМ, РОСТОК, ШЕНБЕРГ, ЛЮДВИГСЛУСТ и РЮГЕН.
Эти бесчинства местные органы относят за счет военнослужащих Красной Армии.

Возможно, что эти данные полицейского управления на много преувеличены и полностью не относятся к военнослужащим. Но наличие хотя и незначительного количества бесчинств, к устранению которых не принимается достаточно надлежащих мер, подрывает авторитет Красной Армии среди немецкого населения, а безнаказанность виновных приводит к продолжению подобных безобразий.


П  Р  И  К  А  З  Ы  В  А  Ю  :

1. Организовать службу комендантского надзора так, чтобы ни один случай бесчинств не оставался не выявленным. К виновным принимать самые строгие меры наказания.

2. Принимать через Командующих армиями надлежащие меры воздействия по отношению командиров частей и начальников учреждений, не реагирующих должным образом на поведение своих подчиненных.

3. Комендантам установить связь с местными организациями полиции, с тем чтобы знать количество регистрируемых ими происшествий, для принятия мер.

п.п.  ЗАМЕСТИТЕЛЬ ГЛАВНОНАЧАЛЬСТВУЮЩЕГО СОВЕТСКОЙ ВОЕННОЙ АДМИНИСТРАЦИИ В ГЕРМАНИИ

ГЕНЕРАЛ-ПОЛКОВНИК       С  Е  Р  О  В».


Приказ довести до всех военных комендантов городов 3-го разряда.

ВРИД НАЧАЛЬНИК ОТДЕЛА КОМЕНДАНТСКОЙ
            СЛУЖБЫ ПРОВИНЦИИ МЕКЛЕНБУРГ

ГВ ПОЛКОВНИК   (ЗАГИНАЙКО)

Отпечатано 4 экз.
Экз № 2-4 – адресатам
Экз № 1 – в дело.
исп.Комаровский по списку № 1 вх. А1471
132/ОШ
  28.12.45 г.