20.05.24

Дезертир Шабунін привласнив автівку яка призначалася військовим

Дійсним доповідаю, що шляхом публічного листування з керівником Благодійного Фонду «Паладини» Денисом Долинським вдалось з’ясувати, яким чином приватний підприємець Шабунін став щасливим користувачем позашляховика Nissan Pathfinder, номерний знак КV 2132.

Навесні 2023 року до Благодійного Фонду «Паладини» звернувся приватний підприємець Шабунін, який назвався військовослужбовцем і попрохав придбати автомобіль для 207 окремого батальйону 241 окремої бригади ТрО. Гроші на купівлю автомобіля виділили бізнесмени з CEO Club Ukraine.

Волонтери Благодійного Фонду «Паладини» знайшли, придбали, відремонтували автомобіль Nissan Pathfinder, номерний знак КV 2132, та завезли його в Україну з метою передачі 207 окремому батальйону ТрО. На підставі листа командира цього батальйону підполковника Юшка В.В. (лист був наданий Шабуніним) автомобіль потрапив на територію України без сплати митних платежів як транспортний засіб для ЗСУ.

У червні 2023 року Шабунін від імені командира 207 окремого батальйону ТрО прийняв у Києві цей автомобіль і розписався в акті приймання-передавання. Але у військову частину (яка, до речі, на той момент знаходилась у м.Сіверськ Бахмутського району) автомобіль не потрапив, натомість Шабунін його привласнив і в жовтні 2023, коли за допомогою недоумкуватого міністра Умєрова був фіктивно призначений бойовим медиком взводу охорони 101 бригади, прихопив цей автомобіль з собою.


І Денис Долинський, і бізнесмени, які оплатили придбання автомобіля Nissan Pathfinder, номерний знак КV 2132, категорично стверджують, що автотранспортний засіб вони привезли з-за кордону виключно для потреб Збройних Сил України й вважали, що Шабунін, коли підписував акт приймання-передавання, діяв від імені командира 207 окремого батальйону ТрО. Пояснити, яким чином у автомобілі, що був ввезений для потреб фронту, з’явилось дитяче крісло (саме в такій комплектації Шабунін зараз рисачить по Києву) керівник Благодійного Фонду «Паладини» не може.

При цьому Долинський вважає, що: «Фонд не несе відповідальності за переданою гуманітарною допомогою та не контролює після передачі використання». Денис Валентинович помиляється. Бо автомобіль не пройшов митне очищення, оскільки Фонд надав лист командира військової частини про те, що авто призначено для потреб ЗСУ. Позаяк у 207 окремий батальйон ТрО автомобіль так і не потрапив, то його власником досі є Благодійний фонд «Паладіни», який заміть того, щоби розмитнити цей автотранспортний засіб за загальним порядком, надав його у постійне користування приватному підприємцю під машкарою «гуманітарної допомоги».

Найсмішніше в цій історії, що приватний підприємець Шабунін, який ані дня не служив і лише фіктивно рахувався у 207 окремому батальйону ТрО, включив цей автомобіль у свою щорічну декларацію як транспортний засіб, який йому наданий у постійне безкоштовне користування. Очевидно, Шабунін, який у 2023 році задекларував дохід від своєї підприємницької діяльності в розмірі 60 тисяч доларів США, вважає, що належить до незахищених верств населення й потребує гуманітарної допомоги від благодійних фондів.

Звісно, хтось би інший вивів би мораль з цієї історії – мовляв, усе це відбувається в той час, коли країна по копійчині збирає гроші на автомобілі для ЗСУ. Але я писати цього не стану, бо мораль і Шабунін – речі несумісні.

Готую чергове повідомлення в ДБР про кримінальне правопорушення, вчинене Шабуніним. «Паровозиком» підуть керівник Благодійного Фонду Долинський та екс-командир 207 окремого батальйону ТрО Юшко.

Володимир Бойко