13.11.20

Про «Роттердам+» та цнотливість нинішньої владної команди

Після моіх запитів отримав копію безцінного документу.

Це копія протоколу засідання НКРЕКП про прийняття порядку ціноутворення на електроенергію з застосуванням формули ціни для вугілля «Роттердам+». Це січень 2016, пише у своєму фейсбук народний депутат Олексій Кучеренко.

Як ви бачите - цю постанову підтримали тодішні Члени НКРЕКП Валерій Тарасюк та Руслан Машляковский.

Після цього в березні 2016 постановою 209 формулу було прийнято і вона запрацювала по повній програмі.

Через деякий час зусиллями пана Геруса та його кураторів з феро-сплавних заводів ця формула була оголошена злочинною, НАБУ відкрило справи проти Д.Вовка та В.Євдокимова та деяких клерків.

Більш того - завдяки щедрому фінансуванню та медійному супроводу її спробували зробити символом корупції.

Саме на ній пан Герус «в’їхав» в парламент, став депутатом, очолив комітет і став головним консультантом з енергетики біля президента Зеленського.

До сих пір, до речі, немає остаточного вердикту - «Роттердам+» для вугілля це зло, чи спасіння галузі. Більш того, вже давно працює повний аналог цієї формули ціни для українського газу «Дюссельдорф+», який потім перетворився в «Амстердам+», за що ми з вами платимо вже більше 4 років.

А тепер - два питання в студію!

Як же так сталося, що згідно з указом президента Зеленського підписант цієї формули Валерій Тарасюк рік тому став спочатку тимчасовим, а потім й «довічним» очільником НКРЕКП?!

Як же так сталося, що зусиллями самої чесної та професійної конкурсної комісії (Рябчин, Голикова, Прохоренко) підписант цієї формули Руслан Машляковский став переможцем конкурсу?

Хлопці та дівчата - тут треба анекдот згадати про хрестик та труси. 

Або сидіти й не …ти!