25.11.20

5 причин, чому потрібно дати свободу ФОПам і відчепитись від них

1. Податки - це примусове відбирання чесно зароблених грошей. Така дія зазвичай називається грабежем. Натомість РРО - це різновид садомазохізму. Тобто тебе не тільки грабують, а й ще змушують щоб ти сам це робив витонченим способом.

2. Чиновники ще жодного разу не довели, що вміють ефективно розпоряджатися бюджетними грошима, а отже не мають жодного морального права посилювати податковий тиск.
 
3. ФОПи - це малі підприємці, самозайняті особи, створювачі робочих місць. Частина з них - майбутні великі бізнесмени. Тому потрібно не заваджати їм розвиватись.
 
4. Розмови про те, що через ФОПи йдуть контрабандні потоки та ухиляння від податків великими компаніями, - це маніпуляція та перекладання проблем з одних плечей на інші.
5. Податки від ФОПів йдуть у місцеві бюджети. Скажіть, якого біса до них доколупуються депутати та органи центральної влади?! Нехай ФОПи залишаються справою громад.
 
Вважаю, що малі підприємства взагалі потрібно звільнити від податків та регуляцій. У якості компенсації дір у бюджеті пропоную скорочувати чиновників, продавати службові VIP-термінали, нерухомість, літаки та машини.
Зрештою, і без ФОПів основний податковий тягар на своїх плечах несуть середні та великі компанії. Для прикладу, лише Нова Пошта цього року сплатить понад 5 мільярдів гривень податків.
Я розумію, це може звучати несправедливо для цих компаній, у тому числі для мене самого ж, але як не крути – буде краще, якщо у кріпацтві залишаться тільки 10 тисяч компаній, а мільйони підприємців стануть нарешті вільними.

Володимир Поперешнюк