13.07.16

Реформа на «Укрпошті»: директор Смілянський — у шоколаді, листоноші — на вулиці

Смілянський — у шоколаді, листоноші — на вулиці 

За таку заробітну плату, ми з колегами порахували, можуть кілька сотень листонош працювати. Таких, як я, яка роками за мізерний заробіток — і в дощ, і в сніг, і в спеку, працюю, розношу кореспонденцію. В нас весь час нестача штату - ніхто не хоче працювати важко за копійки. І замість того, шоб наняти нових людей чи підвищити зарплати тим, хто роками працює — гроші йдуть на зарплату нового директора!

В цей саме час нам, простим працівникам, ніхто зарплату не збирається підвищувати. Лише весною зробили невелике підвищення, за минулого директора, та пообіцяли, що і далі підвищать. Кажуть, що це коштували лише дещо менше, ніж заробляє на «Укрпошті» Смілянський. Але зараз ми вже бачимо, що не бачити нам достойних заробітних плат!

Більше того, серед наших працівників вже давно ходять чутки, що через таку надмірну зарплату Смілянський під видом реорганізації підприємства хоче викинути на вулицю сотні листонош!
Повністю читати ТУТ.
Не варто забувати, що через практично зруйновану інфраструктуру поштових скриньок, працівникам пошти для доставки кореспонденції адресатові доводиться долати масу перешкод у вигляді кодових замків на під'їздах, непрацюючих ліфтів у багатоповерхових будинках. У зв'язку з тим, що листоноша крім своєї основної роботи, зобов'язаний розносити пенсію населенню, він часто стає об'єктом нападу. А листоноші це найчастіше жінки, то страшно уявити, у якій вони небезпеці, а з ними й державні кошти, які вони розносять населенню.

Особливість роботи листоноші – тяжка праця. У будь-яку погоду потрібно виходити, незважаючи на холод, спеку, дощі. Адже люди чекають листів, газет і пенсійних коштів. І важливо приносити їх вчасно. А буває так, що дороги занесе або собаки бродячі зустрінуться, а йти треба. Або посилка важка трапиться.

Для того, аби вберегти аідприємство від цілковитого вимирання, варто все таки задуматись про покращення умов праці поштарів. А для того, аби залучати молодий кваліфікований персонал – треба переглянути умови нарахування заробітної платні листоношам.