16.01.23

«Яко прикаже князе веровати, тако и будем веровати»

Українці, які справедливо обурені наявністю в Україні московської пропагандистської мережі УПЦ ФСБ, не достатньо поінформовані що до сутності й практики свого ворога, отже слабко аргументують.
Але ми їм допоможемо.

Спочатку історія питання:
Утворення московської "церкви" було підлим і неканонічним.
Ординська підстилка, московський князь Васілій ІІ Васільевіч, без дозволу Вселенської Патріархії скликає в Москві в 1448 році неканонічний собор, на якому поставляє на митрополичу кафедру свого ставленика "єпископа" Рязанського Йону.
Представники канонічного Православ’я, які виступили проти лже-собору були «закуті в окови». В 1459 році князь Васілій темний примусив єпископів принести клятву йому особисто.
Разом з тим на Русь (тобто, в Україну) від Вселенського Патріарха прибув канонічний митрополит Григорій . І Йона Рязанський був проклятий, як «розкольничий монах, син беззакония», а з ним і 9 "єпископів".
У 1470 році відлучені від церкви, розкольницькі московські "митрополити" прибрали зі свого титулу титул «Київський» і з того часу з’явилася окрема "церква", яку більше 100 років не визнавав православний світ.
Гаслом московської "церкви" стануть слова клятви єпископів Васілію ІІ Васільєвічу: «Яко прикаже князе веровати, тако и будем веровати».