26.08.22

Україна: хроника подій 25 серпня

Колишній німецький канцлер Ангела Меркель могла би стати посередником між Росією та Україною для врегулювання збройного конфлікту, незважаючи на її «катастрофічну політику» щодо офіційної Москви у минулому, заявив український посол у Німеччині Андрій Мельник в інтерв'ю Der Spiegel.

Вашингтон може поставити Києву винищувачі, заявив заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Кол. За його словами, постачання винищувачів, як і раніше, залишаються можливим варіантом, але фінальне рішення з цього приводу поки не прийнято.

Спільний координаційний центр у Стамбулі дозволив п'яти суднам вихід із українських портів у четвер у рамках продуктової угоди. Загалом судна перевезуть 85 110 тонн зерна та харчових продуктів, йдеться у повідомленні СКЦ.

Постачання озброєнь з Німеччини в Україну йдуть «тонкою межею» через брак власних запасів Бундесверу, заявила глава німецького МЗС Анналена Бербок. Міністр назвала стан справ зі зброєю у ФРН "абсолютним дефіцитом". За її словами, з погляду Києва зброю слід було відправити «вчора, а не сьогодні», проте влада Німеччини змушена «думати у довгостроковій перспективі».