26.11.19

Наум Баруля


Баруля Наум Йосипович - єврей, українофоб, один із керівників гумористичного шоу "Ліга сміху", яке виробляє студія "Квартал 95" разом із компанією Drive Production, якою керує Боруля.  
КВК-експансія: Скандальний зять автора ситкому "Країна У" вже при другому президенті керує ДУСею.
Народився: 5 грудня 1960 року.
Освіта: Вінницький педагогічний інститут, загальнотехнічний факультет (1980 г.).
Кар'єра: викладач інформатики, завуч в середній школі, директор районого Будинку Вчителя, з 1999 р - директор програми «КВН», директор ряду ліг МС КВН, генеральний директор ТОВ «АМіК Україна».

Ексвінничанин Наум Баруля знає артистів "95 кварталу" ще з часів московського КВК.
Наум Боруля - впливовий у колах гумористів: свого часу був "правою рукою" Олександра Маслякова у грі КВК і займав посаду гендиректора компанії "АМиК" ("Александр Масляков и компания").
У 2015 р. колишні редактор Вищої ліги КВК Андрій Чивурін і гендиректор ТТО «АМІК» Наум Боруля спільно зі «Студією квартал 95» створили в Україні альтернативну першість під назвою «Ліга сміху» - чемпіонат України з гумору.


Зять Наума Борулі - Сергій Борзов закінчив істфак Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського. У 2006-2011 рр. був директором команди Клубу кмітливих і винахідливих (КВН) "Вінницькі перці". У 2011-2012 займав посаду директора команди КВН "Збірна України". З червня 2014 року – працював заступником керівника Державного управління справами. Раніше він балотувався до Вінницької облради від "Фронту змін".

Державне підприємство Укржитлосервіс, підвідомче Державному управлінню справами, видало родині Борзових свідоцтво про право власності на квартиру площею 187,8 кв. метрів у будинку на столичному бульварі Лесі Українки вартістю понад 10 млн грн.
Національне антикорупційне бюро порушило кримінальне провадження за фактом передачі службовими особами Державного управління справами у приватну власність екс-виконуючому обов’язки керівника ДУС Сергію Борзову квартири у центрі столиці.

Борзова
Ірина Борзова

Донька Наума Барулі і дружина глави Державного управління справами Ірина Борзова володіє разом з батьком компанією Профіль-Н, яка зареєстрована в Судаку.
Про це свідчить декларація Сергія Борзова.

Ірині Борзовій належить 49%, її батьку, одному з керівників гумористичного шоу Ліга сміху Науму Барулі — 51%. В Україні компанія була зареєстрована в 2010 році.
Інформація про неї є і в російському реєстрі юросіб. Зазначено, що вона була зареєстрована в грудні 2014 року. Займається ресторанною діяльністю і послугами по доставці продуктів харчування.
Відповідно до звітності компанії, її прибуток з 2014 року зростав. У 2017 році вона заплатила близько 275,4 тисяч рублів податків і внесків.

До російської агресії колишній КВНщик активно розвивав бізнес в Криму. Зокрема, разом із донькою йому належить ТОВ "Профіль-Н", зареєстроване у кримському Судаку. Після окупації фірму перереєстрували як російську. Компанія займається діяльністю ресторанів. Водночас і українську, і російський "клон" фірми очолює одна й та ж людина - Лариса Клокова. Ця ж жінка є директором іншого підприємства тестя керівника ДУС, перереєстрованого в окупованому Криму - ТОВ "Профі" (в українському реєстрі ПП "Профі").

Згідно з бухгалтерською звітністю "Профиль-Н", її прибуток на окупованих територіях з 2014 року постійно зростав. У 2017 році вона заплатила близько 275,4 тисяч рублів податків і внесків, а прибуток склав 1,428 млн російських рублів. Станом на серпень 2019 року єдиним бенефіціарним власником української ТОВ Профіль-Н зазначено Барулю.

Крім того, тесть Борзова є одним із керівників гумористичного шоу "Ліга сміху", яке виробляє ТОВ Студія "Квартал-95" разом із ТОВ "Драйв продакшн", очолюваним Барулею. Ведучим шоу до обрання на посаду президента був Володимир Зеленський. Баруля й Зеленський донедавна також були партнерами по згадуваному "Драйв продакшн" (через кіпрську компанію Зеленського ГРІН ФЕМІЛІ ЛТД), ТОВ "Продюсерський центр Ліга Сміху" та ГО "Молодіжний центр "Ліга сміху". Серед інших співвласників у зазначених компаніях присутні недавні бізнес-партнери та соратники Зеленського, зокрема, Тімур Міндіч, Борис та Сергій Шефіри.

Також Боруля очолював українську філію "КВН" і досі значиться керівником українських підприємств ведучого Олександра Маслякова - ТОВ "КВН Продакшн", ТОВ "КВН ТВ" та ТОВ "АМіК Україна". В "КВН Продакшн" та "АМіК Україна" Барулі належить по 5% статутного фонду. Остання із зазначених компаній прописана за адресою вже згадуваних кримських фірм Барулі. Відомості про перереєстрацію цього підприємства після окупації півострова відсутні. При цьому Баруля залишається власником низки компаній з кримською пропискою, які були перереєстровані при окупаційній владі, однак на інших власників. Зокрема, ТОВ "Атракціон" та ТОВ "Таврида-92".

Нещодавно Telegram-канал "Шаурма Зеленського" повідомив, що російські актори комедійного жанру Сергій Свєтлаков і Олександр Незлобін провели переговори в Києві з одним з керівників "Ліги сміху" Наумом Барулею. За даними джерела, шоумени перебували в Києві кілька днів. Свєтлаков і Незлобин провели переговори з їх "старим другом" Наумом Барулею, який в шоу "Ліга сміху" відповідає за фінансові питання, і Андрієм Чивуріним, головним редактором шоу Зеленського.
"У підсумку переговори до чогось конкретного поки не привели, скоро очікуються повторні зустрічі ...", - підкреслюють автори каналу.


Народний депутат від "Слуги народу" Ірина Борзова, що є дружиною голови Держуправління справами Сергія Борзова, до 26 серпня 2019 року вела бізнес в окупованому Криму.

Потім вона переписала його на свого батька Наума Барулю. Про це заявив колишній народний депутат Ігор Мосійчук в своєму телеграм-каналі в понеділок, 2 грудня 2019 року.

"У свою чергу Наум Йосипович є власником цілого ряду підприємств і нерухомості в окупованому місті Судак. Про все це свідчать витяги з реєстрів юридичних осіб Російської Федерації", - написав Мосійчук.

Зять Барулі Борзов у 2016 році отримав від ДУС квартиру в 190 кв.м. у столичній новобудові. Як повідомляє проект журналістських розслідувань Bihus.Info, комерційна вартість подібної нерухомості – 2-2,5 тис дол за квадрат. В цілому – понад 10 млн грн. Житло було оформлене не як службовове, а одразу у власність.

В квартиру вписали не лише голову ДУСі з дружиною, а й додали чотирьох родичів(двох дітей та матір з батьком Борзова), що дозволило збільшити площу отриманого житла, адже норма розрахунку: 13,65 кв.м. жилої площі на одну людину. Однак навіть для шести осіб квартира у 190 квадратних метрів загальної площі (110 – жилої) перевищує ці норми.

Одразу після виходу сюжету про отримання Борзовим квартири Центр протидії корупції звернувся із заявою про злочин до Національного антикорупційного бюро України.

У липні 2016 року НАБУ порушило кримінальне провадження за фактом передачі квартири у центрі столиці службовими особами ДУС у приватну власність Борзову (№52016000000000262 у ЄРДР, імовірне зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, – ч.2 ст. 364 КК України).

Примітно, що вже за півтора місяця після отримання квартири, дружина керівника ДУС і донька Барулі зареєструвала у власність нову BMW 520 2016 року випуску, вказавши в декларації вартість автівки у понад мільйон гривень. При цьому за попередній 2015-й рік Борзова отримала доходів у майже мільйон гривень, Борзов - 422 тис грн. Згідно з декларацією Борзова за 2018 рік, подружжя досі користується цим житлом, а також має у власності чи користуванні кілька будинків, квартир і автівок. Крім того, Борзова також володіє мережею їдалень у Вінниці.

_______
Один из организаторов концертов российских артистов в Украине - Телевизионное творческое объединение “АМИК-Украина”. Генеральный директор — Наум Боруля. Администратор — тоже винничанин, Сергей Борзов. Все они “родом из КВН”. Игроков высшей лиги КВН — “Уездный город”, “95-й квартал” и других привозят к нам именно они, а также российских артистов Валерию, Авраама Руссо и др.

Сергій Борзов також заробляв жартами у складі команди КВН «Вінницькі Перці».

За 2015 рік Борзов отримав 400 тис грн. доходу, його дружина Ірина – майже мільйон. У задекларованій власності родини чиновника – земельна ділянка, будинок та квартира, комерційна нерухомість в окупованому Криму, Тойота Рав 4 та Мерседес Віто.

Бізнесом у сім’ї Борзових займається дружина Ірина. Вона є підприємцем та власником 49% корпоративних прав та бенефіціаром підприємства “Профіль-Н”. Це вказано в декларації Сергія Борзова.

Згідно з даними декларації, фірма зареєстрована в окупованому Криму та має ще одного співвласника – Барулю Наума Йосиповича, який є батьком Ірини Борзової. Також Баруля Наум Йосипович пов’язаний з іще 3 підприємствами в Судаку.

Зокрема він є директором ТОВ “Парус”. Ініціали одного з засновників підприємства повністю співпадають з ініціалами Синюка Анатолія Сергійовича, який внесений у базу Миротворця як особа, яку розшукує СБУ за підозрою у кримінальному правопорушенні за статтею 111 ч.1.- Державна зрада.

Згідно з відкритими даними з податкової служби Російської Федерації, Ірина Борзова перерєструвала на себе частку у бізнесі відповідно до вимог законодавства Російської Федерації.

Ірина Борзова є також головою ГО «Розвиток. Розвиток», володіє мережею кафе «Смачний Їжак» та є співвласницею готелю в Судаку. Батько Сергія Борзова вже майже 20 років займається програмним забезпеченням, а також є у засновниках фірми, яка спеціалізується на технічному обслуговуванні автотранспорту.

Забезпеченість родини не завадила Борзовим отримати у власність квартиру на бульварі Лесі Українки в Києві. Комерційна вартість дарунку – понад 10 млн. грн.

Нову квартиру Борзов пояснив необхідністю перевезти до Києва своїх батьків: «І батьки мої тут, тому що я до першої до другої ночі на роботі. Я фізично не беру участі у вихованні дітей, тому що мене нема. Я вранці йду і ввечері приходжу, тому що знаєте специфіку нашої роботи, принаймні на сьогодення».

В квартиру вписали не лише голову ДУСі з дружиною, а й додали чотирьох родичів. Це дозволило збільшити площу отриманого житла. Юрист Анатолій Рибак-Сікорський зауважує, що норма розрахунку: 13,65 кв.м. жилої площі на одну людину. Однак навіть для шести осіб квартира у 190 квадратних метрів це перевищення усіх норм.

Перевищення метражу Сергій Борзов пояснив коротко: «То які квартири були, таку мені Порошенко і посприяв».

За місяць після отримання квартири, дружина Борзова зареєструвала у власність BMW 2016 року випуску. Ринкова вартість такої машини близько 2 млн. грн.