28.08.19

Дмитро Підтуркін Дмитрий Подтуркин

На усіх заходах упродовж 2011-2012 років Підтуркін презентував офіційну позицію МОЗ фото з кількох спільних засідань за участю Підтуркіна. На них присутні всі ключові гравці ринку державних закупівель: Роман Богачов, голова тендерного комітету МОЗ, Галина Довганчин, начальник управління державних цільових програм та державних закупівель МОЗ, і Дмитро Підтуркін (ліворуч)

Помічником нардепа Дубіля є Дмитро Підтуркін - радник Раїси Богатирьової з питань закупівель.
Помощником нардепа Дубиля является Дмитрий Подтуркин - советник Раисы Богатыревой по вопросам закупок. 
Дмитрий Подтуркин сожительствует с Зоей Шкурко - аферисткой на доверии из Измаила
Читайте также: Виктор Куртев - бессарабский Мавроди
Кілька років помічником та довіреною особою Дубіля був Дмитро Підтуркін – радник Раїси Богатирьової у питанні закупівель. Підтуркін входив у робочі групи, які розробляли документацію з лікарських засобів та номенклатур. Ці групи формували перелік ліків, що закуповували за кошти платників податків, в розкраданні яких і звинувачують Богатирьову.
Антикорупційні активісти нагадують, що за свідченнями СБУ, у 2012-2014 роках, коли вона була на посаді міністра, понад 1 мільярд гривень було вкрадено з бюджетних коштів на ліки. Корупційні схеми Богатирьової та її поплічників призвели до значного завищення цін на лікарські засоби і медичні вироби. За даними СБУ, фармацевтичні дистрибютори постачали ліки на замовлення МОЗ за цінами завищеними на 20-40%.
"Учора була заява громадських активістів пацієнтських та антикорупційних організацій про те, що заступником голови Медичного комітету при ВРУ збираються призначити Валерія Дубіля з "Батьківщини". А в нього є помічник, який саме і курує медицину в нього – це пан Дмитро Підтуркін. Він був радником пані Раїси (Богатирьової – 5.UA) з питань саме закупівлі ліків", – пояснила Устінова.

Дмитро Підтуркін - колишній радник Раїси Богатирьової із закупівель у 2011-2013 роках
Після Революції Гідності він намагався відхреститися від своєї посади, проте Ольга Стефанишина, ще коли працювала виконавчим директором БФ «Пацієнти України», довела в суді, що це правда.
Підтуркін входив у робочі групи, які розробляли документацію з лікарських засобів та номенклатур. Ці групи формували перелік ліків, що закуповували за кошти платників податків, в розкраданні яких і звинувачують Богатирьову.
За свідченнями СБУ, у 2012-2014 роках, коли вона була на посаді міністра, понад 1 мільярд гривень було вкрадено з бюджетних коштів на ліки. Корупційні схеми Богатирьової та її поплічників призвели до значного завищення цін на лікарські засоби і медичні вироби. Компанія «Людмила-фарм», один із найбільших дистриб'юторів фармацевтичної продукції, постачала ліки на замовлення МОЗ за цінами завищеними на 20-40%.
«Не можу не згадати про радників Раїси Богатирьової, до яких входили, наприклад, Дмитро Підтуркін, Роман Богачов. Пан Підтуркін уже після Майдану та втечі екс-міністра Богатирьової раптом з’явився в керівному складі медіагрупи, яка видає сайт “Петр и Мазепа”, що позиціонує себе як ресурс патріотичного спрямування», — згадав під час екскурсії Юрій Ніколов.
До речі, Дмитро Підтуркін у 2016 році звернувся до суду з позовом про захист честі, гідності та ділової репутації. Зокрема, в позові йшлось проте, що Олександра Устінова, яка тоді була членом правління ГО "Центр протидії корупції" в ході круглого столу "СТОП Поліо: здоров'я нації чи інформаційна війна?", який відбувся 23 грудня 2015 року, розповсюдила неправдиву інформацію. Йшлось про те, що Олександра Устінова назвала Дмитра Підтуркіна головою тендерного комітету МОЗ при Богатирьовій, пояснила всім, що він володііє сайтом "Медконтроль" і запустив замовну антивакцінальну медіакампанію в Україні. За результатами розгляду позову Шевченківський районний суд Києва зобов'язав ГО "ЦПК" спростувати недостовірну інформацію.
Цікаво, що в іншій справі проти фонду "Пацієнт України" адвокат Підтуркіна сам надав документи, які підтверджують, що його підзахисний був радником Міністра охорони здоров'я, за часів президента Януковича, а також входив до кількох робочих груп щодо ліків. Тож, Верховний Суд своїм рішенням від 29 серпня 2018 року направив справу на повторний розгляд. А вже в 2019 році ЦПК виграв справу у суді.
https://www.epravda.com.ua/columns/2016/09/15/605488/
Підтуркін, окрім того, що був радником Богатирьової, входив мінімум у дванадцять робочих груп, що розробляли документацію з лікарських засобів та номенклатур. Ці групи формували перелік ліків, які пізніше купувалися за кошти державного бюджету, в розкраданні якого і звинувачують Богатирьову.