17.07.18

РФ безпідставно затримала 148 суден, які прямували до портів України в Азовському морі

Міністерство інфраструктури України заявляє про затримання Росією 148 суден, що прямують до/з українських портів "Маріуполь" і "Бердянськ" через Керченську протоку.
"Щодня Адміністрація морських портів України фіксує затримання спецслужбами Російської Федерації суден для огляду, що прямують до/з портів "Маріуполь" і "Бердянськ". Усі дані передаються Мінінфраструктури до Міністерства закордонних справ. Ми отримуємо численні скарги від капітанів суден, агентів, що працюють у Бердянському і Маріупольському портах, адміністрацій портів і народних депутатів щодо безпідставного збільшення кількості затримок суден", - повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, слова якого наведено на сайті міністерства.
На думку міністерства, необхідно в найкоротші терміни сформувати єдину позицію щодо подальших дій України у відповідь на незаконні дії Росії.
Як зазначив Ю.Лавренюк, із кожним днем кількість затриманих для огляду суден зростає і на сьогодні вже становить 148 одиниць.
Раніше повідомлялося, що спеціальні підрозділи Російської Федерації з 29 квітня необґрунтовано та безпідставно збільшили кількість оглядів суден, що прямують до портів України через Керченську протоку, незалежно від прапора судна, Мінінфраструктури України висловило протест.