11.01.17

Фінплан Укрпошти на 2017 рік – це план знищення підприємства

Фінплан Укрпошти на 2017 рік – це план знищення підприємства 


Фінансовий план Укрпошти на 2017 рік було затверджено за кілька днів до Нового року. Міністр інфраструктури Омелян прокоментував його дуже стримано, хоча перед тим голосно критикував фінплан Укрзалізниці, який на його думку є «відверто слабким», адже не відображає повною мірою весь спектр напрямків розвитку компанії в наступному році.
«Фінплан погоджено в цілому, інакше робота компанії опинилася б на межі зупинки. Проте, ми очікували на інший підхід», — пояснив Омелян. 
А чи є «відверто слабким» фінплан Укрпошти і чи відображає він повною мірою весь спектр напрямків розвитку компанії в наступному році? На відміну від Укрзалізниці, він не отримав такого висвітлення і оцінок, навпаки проглядалося бажання з боку профільного міністра та гендиректора Укрпошти, сховати цей документ від громадськості та експертів. 
Втім, навіть зі їх скупих коментарів стали зрозумілими страшні наслідки прийняття цього фінплану.http://tribuna.in.ua/component/k2/item/6679
По-перше, це безприбутковий фінплан. Ті 300 тис. грн. прибутку Укрпошти, що там закладені – вони навіть менше місячної зарплати її гендиректора Ігоря Смілянського. Це символічно – Укрпошта за рік заробить менше, ніж Смілянський заробляє за місяць. Але будьте впевнені, навіть ці 300 тис грн – це фікція, це взяті зі стелі цифри – їх «намалювали» тому що не можна було схвалити безприбутковий фінплан. Насправді, в 2017 році Укрпошта отримає величезні збитки, які будуть вимірюватися сотнями мільйонів гривень.
Затвердження явно злодійського фінплану Укрпошти, вимагає рішучих дій для рятування поштового оператора. Видається за доцільне створення урядової комісії для запобігання знищенню стратегічного державного підприємства і оцінки управлінських рішень керівництва Мінінфраструктури та Укрпошти, спрямованих на доведення Укрпошти до банкрутства. Адже немає сумнівів, що через декілька місяців аферисти з Укрпошти та Мінінфраструктури звернуться до Уряду за фінансовою допомогою заради збереження функцій поштового оператора, які гарантовані державою.