25.04.20

Як діють реформи Гройсмана-Супрун під час КАРАНТИНУ

HROYSMAN

Лікарі на вихід!

Такого дебілізму, як в Україні, немає в жодній країні світу

Воістину найбільший дебілізм, який увійде в історію. В результаті реформ ГРОЙСМАНА та гастролерки Супрун з США, українські лікарі змушені піти з роботи.

У всьому світі збирають лікарів, а в Україні звільняють фахівців з неймовірними навичками і дуже сильною школою. Тих хто залишиться чекає зарплата в 2000 гривень. ЛІКАРЯМ скоротити зарплату!

Швидше за все це не дебілізм, а планомірний крок до розвалу України.
В Україні через другого етапу медичної реформи Супрун багато лікарень виявляються в умовах недофінансування, що, в свою чергу, призводить до звільнення лікарів.

Про це в ході онлайн-брифінгу 22 квітня повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, відео оприлюднено в Facebook.
«У зв’язку зі стартом другого етапу реформи Гройсмана- Супрун, всі наші заклади охорони здоров’я – міські, районні, обласні лікарні – перейшли на іншу систему фінансування. Тобто фінансуються через Національну службу здоров’я України за договорами за конкретні медичні послуги … З більш як 1 600 договорів, укладених з медичними установами по всій Україні, 984 лікарні мають дефіцит. Вони в 2020 році отримають набагато менше грошей, ніж це було в 2019 році. І це зменшення – від 10 до 50%», – повідомив Степанов.
За його словами, наприклад, у Запоріжжі обласний Центр екстреної медичної допомоги – «швидка допомога» – недоотримає у 2020 році 67 мільйонів гривень.
«Наслідки такого недофінансування, за прогнозами керівництва департаменту охорони здоров’я Запорізької області, – це скорочення бригад« швидкої допомоги »з 154 до 50. Тобто будуть звільнені люди, з одного боку. З іншого боку, ми розуміємо, що велика кількість людей, які телефонують у «103», не дочекаються прибуття «швидкої допомоги», – повідомив глава МОЗ.

За його словами, в зоні особливого ризику недостатнього фінансування знаходяться протитуберкульозна служба , психіатричні лікарні, екстрена медична допомога. Це призведе до величезної кількості нових жертв від туберкульозу і смертей пов’язаними з тим, що просто немає лікарів. Це не форма, а самогубство.
За 3 роки з України виїхало близько 70% молодих лікарів. Старі і досвідчені звільняться в 2020 році.

21 квітня керівник Дніпровської обласної реабілітаційної лікарні Інеса Шевченко оголосила безстрокове голодування через старту другого етапу медичної реформи Супрун. Про це повідомляє «Радіо Свобода».
«Через реформи Гройсмана-Супрун, другий етап якої почався з 1 квітня, лікарі країни залишаються без заробітної плати.
Зараз, якщо лікарні виплатили аванс, то на заробітну плату, за дуже маленьким винятком, грошей немає», – заявила вона.
За словами Шевченка, для того, щоб медичні працівники області до кінця року отримали заробітні плати, знадобиться 1,3 мільярда державної субвенції, а регіону виділено тільки 300 мільйонів гривень.

Глава лікарні заявила, що своїм голодуванням підтримує всіх лікарів України, яким після початку другого етапу медреформи НЕ будуть доплачувати заробітну плату.
Як повідомлялося раніше, інфекціоніст з Києва отримав менше 2000 гривень за роботу під час карантину.

Подякуйте Гройсману Супрун.